Back to news

In Retrospect: «Anuala de Arhitectură 2019» Awards featured in Revista Construcțiilor

Published on 01.02.2020

 

 

 

Zona centrală a campusului este formată din construcții ce fac parte din patrimoniul arhitectural al orașului Oradea, fiind dispuse simetric în jurul unei piețe centrale circulare. Restul zonei este caracterizat prin ansambluri independente, cu funcțiuni variate. Specific zonei este modul de construire urban de tip deschis, cu imobile situate în retragere față de aliniament, respectiv cu regim de înălțime mediu.

 

 

 

imagine

 

 

 

Conceptul are la bază ideea unei spine verzi cu rol conector pe întreaga lungime a campusului. Această spină unește partea istorică și zonele noi propuse, conferind un aspect unitar din punct de vedere compozițional.

Sunt amenajate piețe și scuaruri de diferite dimensiuni, cu diferite roluri: de relaxare, tranzit, întâlnire, distribuire a fluxurilor de pietoni, conectare a diferitelor funcțiuni etc. Zonele funcționale ale campusului sunt conectate printr-un spațiu verde major, ce oferă totodată un cadru prielnic pentru activitățile de recreere.

 

 

 

imagine

 

 

 

Campusul este ușor accesibil: în partea de N se propune o nouă linie de tramvai ce conectează orașul pe direcția E-V, în timp ce autobuzul circulă pe direcția N-S. În interiorul campusului, un sistem integrat de piste de biciclete conectat la rețeaua de trasee a orașului facilitează „deplasarea blândă” – una dintre componentele esențiale ale Design-ului Durabil.

 

 

imagine

 

 

 

 

 

 

text/foto: Revista Constructiilor & Adest Architecture

 

 

 


RELATED ARTICLES